43ο Συμπόσιο ΧΑΕ, Αθήνα, 24-26 Μαΐου 2024, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου καθώς και της Γενικής Διευθύντριάς του, ανακοινώνει με ευχαρίστηση τη διεξαγωγή του 43ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας στους φιλόξενους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου, και ιστορικής έδρας της ΧΑΕ, από την Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποχαιρετισμός στην Αιμιλία Γερουλάνου (1934-2024)

 

 

Η Χριστιανική και Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 24 Ιανουαρίου 2024, της αρχαιολόγου Αιμιλίας Γερουλάνου, επί σειρά ετών προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, και μέλους της Εταιρείας μας από το 1960.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποχαιρετισμός στον Νίκο Νικονάνο (1935-2024)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια στις 10 Ιανουαρίου 2024, του διακεκριμένου βυζαντινολόγου Νίκου Νικονάνου, ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλους της Εταιρείας μας από το 1966.

Η κηδεία του Νίκου Νικονάνου θα τελεστεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στις 4:30, στον ναό της Αναστάσεως στα κοιμητήρια της Θέρμης.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Προκήρυξη βραβείου αφιερωμένου στη μνήμη της Βάσως Πέννα, 2024

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία προκηρύσσει για πέμπτη φορά το ετήσιο διεθνές βραβείο στη μνήμη της έγκριτης νομισματολόγου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βάσως Πέννα, θεσμοθετημένο από τον σύζυγό της δρα Χαράλαμπο Πέννα, ε.τ. διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μέλος της ΧΑΕ από το 1980.

Διαβάστε αναλυτικά 

Read more here

Προκήρυξη Βραβείου Ν. Δρανδάκη 2024

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία προκηρύσσει για έβδομη φορά το ετήσιο βραβείο στη μνήμη του Νικολάου Β. Δρανδάκη. Το βραβείο με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ, προερχόμενο από χορηγία, απονέμεται, ύστερα από αίτηση των συγγραφέων, στο καλύτερο άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο ευρύτερο πεδίο της βυζαντινής τέχνης και αρχαιολογίας τα τελευταία δύο χρόνια (2022 και 2023) από Έλληνα ή Ελληνίδα επιστήμονα ηλικίας έως 40 χρόνων. 

Διαβάστε αναλυτικά

 

Εγκύκλιος 43ου Συμποσίου ΧΑΕ 2024 και πρότυπο περίληψης - Circular 43rd Symposium 2024 and model of the summary

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει τη διενέργεια του 43ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2024 στην Αθήνα με φυσική παρουσία, εκτός απροόπτου.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Κατεβάστε το πρότυπο περιλήψεως

 

The Board of the Christian Archaeological Society announces the 43rd Symposium on Byzantine Archaeology and Art of the Christian Archaeological Society in Athens, May 2024. 

Read the Circular

Download the model of the summary

 

 

 

Αποχαιρετισμός στον Πέτρο Θέμελη (1936-2023)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 27 Οκτωβρίου του 2023, του επιφανούς αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μέλους της Εταιρείας μας από το 1966. 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ 

Αποχαιρετισμός στη Χάρις Καλλιγά (1941-2023)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια της Χάρις Καλλιγά, αρχιτέκτονος και ερευνήτριας της βυζαντινής Μονεμβασιάς, μέλους της Εταιρείας από το 1977.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

 

 

Δελτίο τύπου για τη φωτιά στον Όσιο Λουκά

Αποχαιρετισμός στην Mara Bonfioli

 

 

Η Mara Bonfioli ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας της βυζαντινής τέχνης του Πανεπιστημίου "La Sapienza" - Roma, έφυγε από τη ζωή στις 10 Αυγούστου 2023 σε ηλικία 91 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ