Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποφάσισε να προβεί στην προετοιμασία του ΜΕ΄/45ου τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (2024) με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για την έγκαιρη εκτύπωσή του.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society (ΧΑΕ/ChAE) has decided to proceed with the preparation of volume 45 of the Deltion of the Christian Archaeological Society [Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας] (2024), in hopes that appropriate funding sources will be found for timely printing.

 

Read more here

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Περικλής Σ. Θεοχάρης» προκηρύσσει για ενδέκατη φορά το «Διεθνές Βραβείο Μαρία Σ. Θεοχάρη», με χρηματικό έπαθλο 2.000 €, για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον τομέα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής (4ος αιώνας έως 1830).

Διαβάστε αναλυτικά

 

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society with the kind sponsoring of the "Pericles S. Theocharis Foundation" is pleased to announce that the international "Maria S. Theochari Award", of 2.000 €, will be granded for the eleventh time for the best scientific study in the field of Byzantine and Post-Byzantine painting (4th century - 1830).

Read the entire announcement

 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 10 Ιανουαρίου του 2023 του διαπρεπούς ιστορικού τέχνης, καθηγητή Hans Belting, επίτιμου μέλους της Εταιρείας από το 2005.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ,

σας υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής και περιλήψεων για το 42ο Συμπόσιο της ΧΑΕ, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα, 5-7 Μαΐου 2023. 

 

Dear members and friends of the Christian Archaeological Society (ChAE),

We would like to remind you that the deadline of submission of papers for the forthcoming 42nd Symposium on Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art of the Christian Archaeological Symposium (Athens, 5-7 May 2023) is the 25th January 2023.

 

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

πρότυπο περίληψης

Read the circular

Model of Summary

 

 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 4 Δεκεμβρίου του 2022 του ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ν. Καδά, μέλους της Εταιρείας από το 1985.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή σε μνημεία της Σαλαμίνας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εκδρομής εδώ

Αναζήτηση