Τα μέλη της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

Την Εταιρεία αποτελούν τακτικά, αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη.

Σύμφωνα με το καταστατικό τακτικά μέλη θεωρούνται όσα διαμένουν στην Ελλάδα, ενώ αντεπιστέλλοντα τα εκτός Ελλάδας. Ως επίτιμα μέλη εκλέγονται διαπρεπείς προσωπικότητες της επιστήμης. Τα τακτικά μέλη συνέρχονται μία φορά το χρόνο σε γενική συνέλευση.


Τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη υποχρεώνονται να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της Εταιρείας με ετήσια συνδρομή 30 ευρώ. Αντιθέτως τα επίτιμα μέλη δεν έχουν καμία χρηματική υποχρέωση.  Τα  εκάστοτε νέα μέλη της Εταιρείας εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν αιτήσεως. Ως τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη είναι δυνατόν να εκλεγούν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά και ερευνητικά με κλάδους που εμπίπτουν στους στόχους της Εταιρείας.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στη γραμματεία της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας (ταχυδρομικώς: Βυζαντινό Μουσείο, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα 106 75 ή ηλεκτρονικά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).


Ως επίτιμα μέλη είναι δυνατόν να εκλεγούν επιστήμονες Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι με το έργο τους έχουν συμβάλει γόνιμα στην προώθηση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης. Τα επίτιμα μέλη εκλέγονται μετά από πρόταση δύο μελών της Εταιρείας και μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.