Πρόσκληση σε διάλεξη της κ.  Sharon Gerstel, καθηγήτριας  Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου της California, Los Angeles, που θα δοθεί στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (CotsenHall), οδός  Αναπήρων Πολέμου 9, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00. Συνδιοργάνωση ΧΑΕ και Γενναδείου Βιβλιοθήκης . Θέμα διάλεξης:  Ecclesiastical Soundscapes of ByzantineThessaloniki. A Transdisciplinary Project.


Το Δ. Σ. με ιδιαίτερη χαρά αναρτά το κείμενο της δημόσιας διάλεξης που έδωσε η δρ Δέσποινα Μακροπούλου, διευθύντρια της 9ης Ε.Β.Α., στο πλαίσιο του 34ου Συμποσίου της ΧΑΕ, στις 10-5-2014, με θέμα "Τα ευρήματα της βυζαντινής Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες για την κατασκευή του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της πόλης." Ευχαριστούμε την ομιλήτρια για την επιμέλεια του ελληνικού και αγγλικού κειμένου καθώς και του φωτογραφικού υλικού.

Ανακοινώνεται ότι οι εισηγήσεις και ανακοινώσεις της ημερίδας του 34ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, 9, 10 και 11 Μαΐου 2014, που είχε ως θέμα: «Η γέννηση, η εξέλιξη και οι προοπτικές της έρευνας για τη βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη στην Ελλάδα. Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και από το θάνατο του Γεωργίου Λαμπάκη», είναι αναρτημένες στo Συμπόσιο / Τα παλαιότερα συμπόσια.

Ψηφίσματα

Βραβεία

Προκηρύξεις Νέων Βραβείων

 

Εκδρομές

Εγκύκλιοι

5 Αυγούστου 2015

2 Μαΐου 2014